fredag 3 mars 2017

Rektorsbrev

Hej alla elever och vårdnadshavare!

Med anledning av den förstörelse som har förekommit på skolan denna vecka skriver vi till er föräldrar, dels för att informera om vad som har hänt och vad vi tar till för åtgärder dels för att vi behöver er hjälp att prata med eleverna kring denna och liknande händelser.
Det som har hänt är att någon eller några elever har förstört taket i ett av skåprummen i 7-9 enheterna under måndagen. Man har flyttat på takplattorna och hängt i den metallkonstruktion som håller uppe takplattorna så att den har blivit deformerad. Efter detta har elever vid två ytterligare tillfällen under tisdagen förstört ännu mer av taket så att även sladdar hänger ner från taket. En toalett vid idrottshallen har också totalförstörts på tisdagen.

Vi felanmälde naturligtvis detta till kommunen och har ökat vår vuxennärvaro i korridorerna. I väntan på åtgärd spärrade vi av utrymmet. Tyvärr var det elever som inte kunde ta detta på allvar utan befann sig under det skadade taket eller tog bort det som vi hade försökt spärra av området med. Detta är synnerligen allvarligt att så stora elever inte kan förstå vilken säkerhetsrisk det innebär för alla elever genom att dels förstöra taket, men också att inte hålla sig utanför en avspärrning.

Under onsdagen, när första skadan hade blivit lagad, förstör några taket i det andra skråprummet i samma hemvist. Polis blev tillkallad och de kom snabbt till skolan.
De elever som inte var på plats på de lektioner de skulle vara kommer vi att prata med och vi samtalar också med alla elever om hur viktigt det är att vi tar hand om vår gemensamma arbetsmiljö och att all förstörelse i slutändan drabbar alla elever. Det är några få som förstör för många. Vi uppmanar också eleverna att berätta vad de vet och hör om så att vi kan ringa in vilka det kan vara som har gjort detta.

Hälsningar,
Erica de Korostenski, t.f. rektor
Personal på Västra Stenhagenskolan